CAM00141

Lectii de echitatie pentru incepatori

Scopul nostru, cand vine vorba de lectiile de echitatie, nu tine doar de abilitatile tehnice pe care calaretul trebuie sa si le dezvolte. Pentru noi echitatia inseamna mai mult decat pozitia corecta a picioarelor in scarite sau felul in care sunt tinuti darlogii. Vrem sa va invatam in cadrul acestor lectii cum sa interactionati cu patrupedul de langa (sau dupa caz, de sub) voi. Vrem sa invatati cum sa ii castigati increderea, cum sa ii interpretati gesturile si ne-ar bucura tare mult daca intre voi se va creea o legatura care sa va transforme relatia in ceva special.

Drumetii 

Drumetiile in natura, in saua cailor, sunt o modalitate perfecta de a va depasi si largi zona de confort, de a va demonstra ca puteti face lucruri de care, la o prima vedere, nu va credeati in stare. Puteti invata multe despre curaj, determinare si incredere si in acelasi timp sa descoperiti o modalitate excelenta de relaxare si deconectare. Si toate astea in timp ce in jurul vostru “curg” peisaje care va vor face mandrii de tara voastra.

Traseele pe care le urmam sunt impartite in diverse grade de dificultate, astfel incat chiar si un “profan” in ale echitatiei se poate bucura de o astfel de experienta. Fie ca alegeti un drum de o ora sau unul de o zi, momentele de uimire si de incantare sunt garantate.

Trasee scurte:

  1. 1. Shiulesti – 1h – Urcam pe drum forestier pana intr-un punct de unde puteti admira panorama orasului Slanic dar si a satului Schiulesti.
  2. Piatra Verde – 2h  – Vizitam muntele format prin consolidarea cenusii vulcanice, “Piatra Verde” dar ajungem la el “pe cai ocolite”. Incepem traseul urcand prin spatele muntelui si continuam pe coama dealului, ceea ce ofera privelisti superbe ale Slanicului. Descoperim poieni inconjurate complet de padure, stane parasite si destinatia noastra – Muntele Piatra Verde, rezervatie protejata prin lege.

Traseu de o zi:

Pentru incepatori si avansati: Mergem la pas, doar pe creasta dealului si pe drum forestier, fara pante majore, catre o cabanuta veche de 80 ani, unde gatim bulz, carnati pe jar si alte bunatati. Pauza dureaza aproximativ 2h. Traseul incepe cu intalnirea calaretilor la 9:30 si se termina in jurul orei 17:00. Traseul pentru incepatori are 18 km, cel pentru avansati, 24km.

Pentru calaretii de nivel avansat: Ne indreptam spre Schiulesti, travesam raul Crasna si ne bucuram de bucatile drepte de drum forestier unde putem galopa si simti adevarata putere a cailor. Continuam cu o bucata de urcus, prin padure de foiase si conifere, ajungem in varful muntelui de unde putem admira Manastirea Crasna. Coboram apoi urmand izvoarele raului Crasna si ne intoarcem catre Slanic. Traseul are aproximativ 30km.

Consideram calareti avansati persoanele care pot controla calul in regim de trap si galop si au avut experiente de calarie in exterior, nu numai in manej.

This post is also available in English.